Home Technical Discussions Audi A6 1998-2004, S6 2002 and later, allroad 2001 and...

Audi A6 1998-2004, S6 2002 and later, allroad 2001 and later, rs6 2003 and later (C5) 2003 RS6 - crank, no start


Permlink Replies: 1 - Pages: 1 Threads: [ Previous | Next ]
Last Post: May 5, 2017 4:15 AM Last Post By: railuke8
vtraudt

Posts: 21
Registered: 11/27/10
2003 RS6 - crank, no start
Posted: Feb 24, 2016 3:17 PM
  Click to reply to this thread Reply
Looking for suggestions where to start with troubleshooting:
  • VAGcom scan for codes, write down, erase
  • crank. See what codes come back
  • crank position sensor bad IIRC creates 'crank no start'? checking crank sensor with VAGcom, engine module, measuring block where RPM show. Crank. I values (100 rpm or so) show the crank sensor good?
  • likely unrelated: had very cold temp start problems. then: fired/started after a few tries, but did not want to take gas; idle slowly increased and stabilized, then driving fine; restarting fine when warm
  • check fuses (which circuit/fuse can create 'crank, no start' condition?
  • remove rear seat bench and listen for fuel pumps to kick in. I would assume car would at least fire a bit if only one of the 2 pumps (in tank and in line) died, or?
  • remove spark plug and check for spark
  • not sure how to test for fuel, except lots of cranking and taking plug out and check if wet, and gas smell from exhaust? Suggestions

Other notorious failure source that could lead to crank/no start?
railuke8

Posts: 10
Registered: 04/23/17
Re: 2003 RS6 - crank, no start
Posted: May 5, 2017 4:15 AM   in response to: vtraudt in response to: vtraudt
  Click to reply to this thread Reply
Try to replace the ignition coil packs. Cleaning the MAF sensor is a good idea also.

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums

Popular Discussions:
No popular dicussions.