Home Technical Discussions Audi 4000, Coupe/GT: 1980-1987 (B2)

Audi 4000, Coupe/GT: 1980-1987 (B2) hard starting 84 Coupe GT


Permlink Replies: 1 - Pages: 1
Last Post: Feb 28, 2013 2:34 AM Last Post By: Ardend
cowinthefog

Posts: 36
Registered: 06/23/07
hard starting 84 Coupe GT
Posted: Apr 4, 2009 7:29 PM
  Click to reply to this thread Reply
I have a 1984 Audi Coupe GT, which apparently has some weird stuff on it. The intake manifold appears to be from a 1978-1983 5000, as well as its accompanying parts, though the FI system is the CIS style with O2 sensor. It has no altitude sensor, or separate pressure regulator, the one it has is built into the fuel distributor. It has a fuel dampener instead. It has a frequency valve, ac cut out switch, though the ac doesn't work. It also has the standard cold start system, which works fine. My problem is that it runs rough when starting, and frequently stalls once or twice (without assistance from the gas pedal) before the engine will come up to speed. Once it is warm it runs fine, though it surges a bit at idle. I have tried a great deal of things, to the best of my ability according to the Bentley's manual. I did notice the vacuum reading of 10" HG at idle seems quite low, though very steady. Is my system simply running lean? Could I possibly have something stuck solid in the fuel delivery system? Vacuum leak? Any help would be fantastic. Thanks, Josh

I have no pressure tester for this car. It's an automatic.
Ardend

Posts: 5
Registered: 10/31/12
Re: hard starting 84 Coupe GT
Posted: Feb 27, 2013 5:26 AM   in response to: cowinthefog in response to: cowinthefog
  Click to reply to this thread Reply
You need to clean the fuel aftermarket parts system otherwise the problem will occur again and again

Edited by: Ardend on Feb 28, 2013 2:34 AM

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums

Popular Discussions:
No popular dicussions.